Fűtés gázzal vagy elektromos árammal?

Az elektromos fűtést használhatjuk egy lakás vagy iroda kiegészítő fűtéseként, de természetesen az egész ingatlan fő fűtőelemeiként is megállják a helyüket. Az ember ilyenkor elkezd számolni, vajon a hagyományos gáz alapú vagy az elektromos fűtés pénztárcakímélőbb megoldás-e.

Egy mai modern ingatlan energiaigényét nem csak a nagy hálózati forrásokból oldhatjuk meg. Az ingatlan elektromos áram igényét részben vagy egészben megújuló energiaforrásokból is kielégíthetjük. Ha el tudunk jutni arra a szintre, hogy az elektromos áramfelvétel döntő hányadát az ingatlan saját pl. napelemeiből tudjuk megoldani, akkor válhat igazán kuriózummá az elektromos fűtési rendszerünk. A környezetet kevésbé szennyezzük a megújuló energiaforrás felhasználásával, ezzel együtt olcsón jutunk az energiához, melyet a legkülönfélébb módokon használhatunk fel ingatlanunk melegen tartására. Hogy milyen eszközök elérhetőek a XXI. században? Lássuk csak:

  • Elektromos fűtőtestek, elektromos fűtőpanelek, elektromos konvektorok a tartós fűtési igények kielégítésére.
  • Hordozható fűtőpanelek az eseti meleg megoldásokra.
  • Elektromos törölközőszárító a fürdőszobába vagy egy műhely mosdójába, hogy mindenki száraz törölközőbe törölhesse a kezét.
  • Elektromos cipőszárító, mely segít gyorsan és hatékonyan szárazzá varázsolni utcai vagy munkaeszközként használt cipőnket a mielőbbi következő használatra.
  • Infrapanelek, fali hősugárzók munkaállomásokra vagy fürdőszobába, vizes helyiségekbe.
  • Beltéri fűtőszőnyeg a beltéri komfortérzet növeléséért, vagy a komplett fűtési megoldásért. A fűtőszőnyegek különböző variánsai elérhetőek például fürdőszobába, csempe és parketta alá is. (+Tipp: gyerekszobába is kiváló fűtési megoldás lehet)
  • Kültéri fűtőszőnyeg a lépcsők, járdaszakaszok téli időjárásban szárazzá és csúszásmentessé tételéért.
  • Tükörfűtés a mindenkor száraz fürdőszobai tükörért.

A felsorolásból látható, hogy szinte minden helyzetre van elektromos fűtési megoldás. Még olyan helyzetre is, melyre laikusként nem is gondolnánk. Vagy azt gondoljuk, hogy igazán luxus megoldások: ilyen a kültéri fűtés. Pedig télen sokkal biztonságosabbá tehetjük gyermekeink vagy szüleink, nagyszüleink kültéri közlekedését a ház körül.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.