Hegesztés bevonatos pálcával – az univerzális megoldás

Ha igazán rendeltetésszerűen szeretnénk hegeszteni, nem árt átgondolni, hogy mi is a célunk, mire vállalkozunk. Hiszen céltól függően többféle technika közül választhatunk.

Mik az előnyei?

Ennek a technikának a segítségével egy bevonattal ellátott fémpálcát olvasztunk meg és így kötjük össze az anyagokat. Nagy előnye, hogy a hegesztőanyag és a hegesztőgép is olcsó és egyszerű beszerezni, illetve használni is. Az előbbi gyakorlatilag bármi lehet, ezért ház körüli munkához leginkább ezt szokták választani. Nem kell hozzá védőgáz sem.

Milyen hátrányokkal kell számolni?

Ez a technika sajnos spriccel és a salakot el kell távolítani. Emiatt csak sok gyakorlással lehet igazán szépen hegeszteni. Vékony lemezeket pedig majdhogynem lehetetlen így összehegeszteni.

Mikor érdemes ezt választani?

Az MMA inverteres hegesztőgépek kültéri munkákhoz, építkezéshez használhatóak. Jól bírják az extrém használatot, így szerkezeti helyszíni lakatos munkához, szakipari gyártó, karbantartó hegesztéshez, gépészeti karbantartáshoz, vegyi tartályok gyártásához ajánlottak.

Ha már mellette döntöttünk…

Ha már meghoztunk a döntésünket emellett a technika mellett, azt kell átgondolnunk, milyen teljesítményt, milyen áramforrásról szeretnénk használni. Ha anyagilag megengedhetjük, inkább 3 fázisú berendezést válasszunk, szinte márkától függetlenül, mert olcsóbb és jobb minőségű gépekkel is elvégezhető a hegesztés.

Mindenesetre érdemes nagyon saját célra szabottan választani és ezzel megkímélni magunkat a felesleges munkától.

Hegesztés

Hegesztés

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.