Külföldi utazással egybekötött nyelvtanulás szervezetten

Közhelynek és egyben igaznak nevezhetjük azt az állítást, hogy az idegen nyelvet anyanyelvi környezetben tudjuk a legjobban és leggyorsabban elsajátítani. Az utóbbi években számos utazási iroda új ajánlattal bővítette kínálatát, mégpedig úgy, hogy minden igényt kielégítő, nyelvtanulással egybekötött utazást szerveznek.

Többségük fő profilját kezdetben az utazásközvetítés és -szervezés jelentette, majd később szakmai utak szervezése, valamint a külföldi nyelviskolák magyarországi képviseletének biztosítása is tevékenységeik közé került. Az ilyen külföldi nyelvtanulást szervező magyarországi cégek többsége legalább egy tucat nyelv tanulására tud minden korosztály részére intenzív tanfolyamot kínálni az angoltól a japánig. Mindezt szerte a világban Rómától egészen Shanghajig. Az utazással egybekötött szervezett nyelvtanulást biztosító cégek speciális tanfolyamokat kínálnak, amelyek keretein belül kulturális programokkal egybekötve lehet nyelvet tanulni.
A külföldi utak keretében megvalósuló nyelvtanfolyamokat szervező irodák választéka már első olvasatra is igen nagy, ráadásul a kínálatból nem csak a célország, az életkor, a tanfolyam típusa, a kurzus intenzitása, illetve a csoportot alkotó tanulók létszáma, de igény esetén a szállás típusa alapján is kedvünkre válogathatunk.

utazás

A külföldi nyelvtanulást bonyolító cégek közül a legkiválóbbak a csoportos ajánlatok, a felnőtt tanfolyamok és a középiskolásokat fókuszba állító programok mellett a gyermek- és ifjúsági tanfolyamok, illetve családi nyelvtanulás lehetőségének biztosítását tűzték zászlajukra. A külföldi utazással egybekötött nyelvi kurzusok gyermek és ifjúsági tanfolyamokban részt vevők beszámolója szerint a legnagyobb hangsúlyt a kifejezőkészség fejlesztésére helyezik. Ebben a kategóriában a nyelvtanulás mellett sokféle szabadidős program választása teszi a korosztály számára élvezetesebbé a nyelvtanulást. A hazai oktatásban dolgozó nyelvtanárok szerint a tanulók sokkal könnyebben elsajátítják az idegen nyelv nyelvtanát, mint az adott nyelv kommunikációjához szükséges képességeket.

A már említett cégek ezért az általános tanfolyamokat azok számára ajánlják, akik rendelkeznek a legfontosabb nyelvtani alapismeretekkel, de szeretnék továbbfejleszteni is idegennyelv tudásukat.

Az általános nyelvi oktatás mellett nyelvvizsgára felkészítő és szakmai nyelvi tanfolyamok ugyancsak választhatók, melyek célja mindenekelőtt banki, általános gazdasági esetleg jogi nyelv anyanyelvi szinten történő elsajátítása. Természetesen ezeknek a kurzusoknak a délutáni kiegészítésére is van lehetőség akár sporttal, akár a legkülönfélébb kulturális programokban való részvétellel. Valamennyi kategória kombinálható annak figyelembevételével, hogy külföldi utazásunkkal egybekötött nyelvtanfolyamunkat milyen intenzíven és mekkora csoportban szeretnénk elvégezni.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.