Minden idők legjobb sci-fi és fantasy könyvei

A sci-fi az angol science fiction kifejezés rövidítése, amit mi magyarok a tudományos-fantasztikus művészet megnevezésére használunk. Ezeknek a műveknek (film, könyv, stb.) a közös jellemzője, hogy egy lehetséges jövőben játszódó képzeletbeli történetet mesélnek el, melyben keverednek a valódi és a kitalált tények, helyszínek, szereplők, stb.
Azok, akik ezt a műfajt kedvelik, azok az irodalomnak csak egy nagyon szűk rétegét olvassák, így szinte fejből tudják melyik nagy sci-fi író nevéhez milyen művek tartoznak. Cikkünkben most három híres sci-fi regényt mutatunk be Önnek, ha van kedve elkalandozni egy új, fantasztikus világba, itt a lehetőség, válasszon a legjobb írások közül!

Frank Herbert – A Dűne
Frank Herbert - DűneAz első helyen nem véletlenül szerepel Frank Herbert írása, hiszen ez a sci-fi közösség által egyhangúan a legjobb science fiction regénynek kikiáltott mű. Az író a Dűne világával egy hihetetlenül komplex alternatív jövőképet alkotott, ami nem csak egyediségével, hanem rengeteg titkával is ébren tartja az olvasót. A történet különböző erkölcsi, vallási és filozófiai kérdéseket boncolgat. Az első nagy sikerű könyvnek a későbbiekben lettek folytatásai, azonban az író halála miatt nem tudta lezárni történetet. A rajongók megnyugtatására azonban az író fia (Brian Herbert) a hátrahagyott jegyzetek alapján befejezte apja nagy művét.

Isaac Asimov – Alapítvány trilógia
Alapítvány trilógiaA trilógia három alap kötete (az Alapítvány, az Alapítvány és Birodalom és a Második Alapítvány) napjainkig töretlen népszerűségnek örvendenek. Azonban a trilógia már nem is jó kifejezés a műre, hiszen az évek során hét részből álló sorozattá bővült. A történet a XXI. században kezdődik, és az író közel húszezer éven keresztül mutatja be az olvasónak az emberiség történetét. Szó van benne az űr benépesítéséről, robotgyártásról, és még sorolhatnánk. Nem véletlen, hogy 1966-ban elnyert egy Hugo-díjat, mégpedig a legjobb sorozatnak járó kategóriában!

(A Dűne, illetve az Alapítvány sorozat több kötetét is beszerezheti a Scifimarket webáruházból!)

Orson Scott Card – Végjáték
VégjátékA Végjáték egy military sci-fi regény, ami kezdetben egy novellasorozatnak indult. Főszereplője egy gyerek, akiben a Föld megmentőjét látják az idegen „Hangyok” elleni csatában. A regény 1985-ben elnyerte a rangos Nebula-díjat, ‘86-ban pedig a Hugo-díjat, melyek a legtekintélyesebb sci-fi elismeréseknek számítanak. Ez a történet egy igazi kortalan regény, mely olyan kérdésekre keresi a választ, hogy kik vagyunk mi emberek, milyenek vagyunk, mire vagyunk képesek, miért szabad és miért kell feláldoznunk önmagunkat vagy másokat, és hogy a jó és rossz mennyire relatív fogalom.

You may also like...

1 Response

  1. Szigeti Attila szerint:

    Kifelejtettetek két magyar szerzőt: Szigeti Attila – Megyes József: Zuhanás a végtelenbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.