Mire kell figyelni szórólap nyomtatás megrendelésekor

Mire kell figyelni szórólap nyomtatás megrendelésekor
Amikor egy cég népszerűsíteni akarja a tevékenységét, gyakran fordul az írásos, nyomtatott eszközökhöz. Ilyen lehet egy névjegykártya, szórólap, asztalra állítható mini transzparens, és még számos más nagyobb formátumú dolog. Az eszköz elkészítéséhez számítógépes tervezés szükséges, amelynek megalkotása során érdemes figyelembe venni, hogy a szórólap nyomtatás árai függenek bizonyos paraméterektől.

Szórólap

Szórólap

Mitől függ a szórólap nyomtatás ára?
Függ először is a papírtól. Nem csak a vastagságától (szakszerű megközelítésben grammszámától), hanem az összetételétől, az elkészítés módjától, a felület előkészítésének igényétől is. Az ár sokban függ a szórólap tervezett méretétől, illetve attól, hogy tervek szerint hajtva (biegelve) lesz-e, illetve, hogy igényt tartunk-e stancolásra (a papír formára vágására).
A másik nagy ármeghatározó tényező a nyomtatás. Nem csak a nyomtatás árát, de a felhasznált technológiát is meghatározza, hogy hány színnel kívánunk élni, akarunk-e fém-színeket, kérünk-e fóliázást, illetve, hogy a lapnak hány oldalát kell megnyomni.
Végül szintén nagyban befolyásolják az árat a kérhető extra szolgáltatások, úgy mint lyukasztás, fűzés, laminálás, matricázás, termékminta beragasztás vagy utólagos nyomtatás/nyomdázás.
A kiválasztott paraméterek alapján érdemes dönteni a nyomtatási technológia mellett, hiszen bizonyos esetekben az egyik, másokban viszont a másik működik költséghatékonyan (sőt az is előfordulhat, hogy bizonyos igények csak az egyik esetben megvalósíthatóak).

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.