Nincs felújítás szigetelés nélkül!

Használt ipari ingatlan vagy lakóépület, családi ház vásárlása esetén gyakori teendő a vásárlást követő időszakban az épület felújítása, állagmegóvása, rendbetétele. Ilyenkor előkerülnek a villamos vezetékek, melyek 15-20 év távlatából gyakran cserére szorulnak. A tető, melyet szintén az időjárástól függően 20 év után már biztosan érdemes átnézetni. A nyílászárók, melyek az egyik legfontosabb és legszembetűnőbb mutató egy ingatlan állapotának, kiváltképp, ha azt belülről szemléljük. Gyakran a vizes helyiségek szaniterei is megbontásra kerülnek, csöveket kell újra szerelni, kivenni, fúrni-faragni, újravakolni… stb.

Rengeteg teendő van a lakás külső és belső felújítása során, melyre gondot és figyelmet kell fordítanunk. És akkor még a bútorokról, lakberendezésről nem is beszéltünk. De van egy olyan dolog, melyre sokan nem gondolunk addig, amíg nem nagy a baj, vagy addig, amíg nem világít rá egy ezzel foglalkozó szakember, hogy bizony ideje volna foglalkozni a kérdéssel. Ez pedig az épület szigetelése.

haz

Az épület szigetelése alatt víz és hőszigetelést is értünk. Az ingatlannak ellen kell tudnia állni a hőmérsékleti viszontagságoknak annak érdekében, hogy télen és nyáron is megfelelő körülmények között használhassuk azt akár ipari, akár mezőgazdasági, akár irodai vagy lakhatási céllal. Fontos, hogy nagy eső esetén ne ázzunk be. Valljuk be, ez nagyon fontos kitétel, hiszen a bútorokat, a festést és az elektromos vezetékeket is nagyban károsíthatja egy beázás, melyek aztán csúnya nyomokat és javítási számlákat tudnak maguk után hagyni. Emellett az sem árt, ha fűtésre vagy hűtésre használt drága energiamennyiség nem az utcát fűti vagy hűti. Ezért is nagyon fontos egy épület szigetelése. Sokan azért nem foglalkoznak vele, mert ez nem tartozik a könnyen észrevehető és látható felújítások közé
A puliuretán hab segítségével például akár 60-70%-kal csökkenthető az épület energiafelhasználása a szigetelést követően. A pur habnak rengeteg előnye van, de elsősorban óvjuk vele az épületet a nedvességtől, korróziótól és korhadástól, és egyúttal növeljük az élettartamát is. A szigetelőanyag az egészségre ártalmatlan anyagokat tartalmaz. Alkalmazásával akár utólagosan, akár az építés idejében kellőképpen szigetelhetjük az ingatlant.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.