Otthona megtervezését kezdje az előszobánál

Az előszoba minden otthon fontos eleme. Ez az a hely ahonnan elindul valahová, és ahová megérkezik. Itt köszönti vendégeit, mikor megérkeznek és itt is köszön el. Ugye, ha ez alapján végig gondolja nem is annyira elhanyagolható ez a helyiség. Ahhoz, hogy jó benyomást keltsen mikor valaki belép, és kellemes emlék maradjon miután elmegy, fontos a jól megtervezett, praktikus és szép előszoba!

A tervezési szakaszban érdemes végiggondolnia azt a rituálét, ami ahhoz kell, hogy valahová elinduljon, illetve amit akkor szokott csinálni, mikor valahonnan megérkezik. Fontos, hogy minden kézre essen, mindennek meglegyen a helye, úgy hogy közben nem akadályozza a mozgásban, a pakolásban.

Kell hely a kabátoknak, cipőknek, esernyőknek, kalapoknak, kendőknek, plusz olyan dolognak is helyet kell találnia, mint például a különböző cipő ápoló termékek, a kulcsok, és a nap mint nap érkező reklámújságok, illetve számlák. Ezen kívül valahol el kell férnie egy egészalakos tükörnek is, hogy reggelente le tudja ellenőrizni külsejét, mielőtt kilép az utcára.
Ugye ezután a felsorolás után lehet, hogy alaposabban kell terveznie, mint azt eddig hitte?

Lebegő szekrényekkel tágíthatja a teret, ráadásul extra tárolóhelyet nyerhet alattuk a cipőknek. Egy hatalmas sarokszekrény szinte bármit elnyel, nagyon helytakarékos, így ha kis lakása van nagyon praktikus megoldásnak számít. A komplett, előre elkészített előszoba falakkal ellentétben a különálló bútorok sokkal előnyösebbek, hiszen általuk bármikor kedve szerint rendezheti át a helyiséget. Ha pedig kicsi a hely, beépített bútorokkal minden centit ki tud használni. Egy egyedi előszoba bútor elkészítését az első lépéstől az utolsóig rábízhatja a Gamper csapatára! Ha ugyanis így tesz, garantáltan nem fog csalódni az elkészült bútorban.

butor-m

Extra tippek:

  • Ahhoz, hogy kényelmesen le és fel tudja venni a cipőjét, érdemes valamilyen ülőalkalmatosságot is elhelyeznie az előszobában.
  • A fogasok felrakásánál gondoljon az alacsonyabbakra is, főleg a gyerekekre, hogy ők is kényelmesen elérjék azokat.
  • Az esős, havas időjárás miatt sok sár és víz kerülhet a ruhájára, cipőjére, amit ha hazaér valószínűleg nem szívesen rak a száraz, tiszta ruhadarabok közé. Ennek a gondnak a elkerüléséért alakítson ki ezeknek egy külön ficakot, hogy megtudjanak száradni.
  • Az általános fali vagy mennyezeti megvilágítás mellett, érdemes külön kis lámpákat szerelnie a tükörhöz. Így amellett hogy jobban láthatja magát, a teret is növeli ezáltal.
  • A falakat érdemes mosható festékkel vagy tapétával burkolnia. A padlót pedig kővel, fapadlóval, PVC-vel vagy linóleummal.

butor2-m

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.