A Peonza játék használata

A Peonza játék megfogása
Ha feltekertük az egész zsinórt a Peonza játék testére, elértünk a zsinór túlsó végén található csillaghoz. Ez a zsinór végére rögzített kis lapos alakzat a kézhátra fog kerülni. Az ügyesebb kezünket tegyünk magunk elé, úgy, hogy a hüvelykujj felfelé nézzen. Peonza játék testét úgy helyezzük a tenyerünkbe, hogy a hegyes része néz felfelé azaz a tenyerünknek azon oldala felé, amely a hüvelykujj felé esik.
A zsinór végét tegyük a mutató és a középső ujj között át a kéz háti részére, a zsinór végén található lapos csillagot az ujjtövekhez igazítjuk. Végül kissé hajtsuk a tenyeret a játékra és támasszuk meg a hüvelykujjal.

Peonza King Turbo

Peonza King Turbo

A Peonza
A Peonza játék testét le kell dobni magunk elé a földre, úgy, hogy a zsinór végén található csillagot nem engedjük ki az ujjaink közül. Így az eldobott játékról esés közben a zsinór letekeredik, beindítva annak forgását, miközben a szabaddá váló zsinór a kezünkben marad.
A ledobás mozdulatát vállmagasságból indítjuk. Nyújtsuk ki, majd lazán hajlítsuk kissé beljebb a Peonza játékot tartó kezünket. Emeljük oldalra, a kezünk feje legyen a vállunkkal egy magasságban, míg a könyökünk kissé lentebb van. A mozdulatunkhoz ne hajlítsuk be jobban a karunkat mint eredetileg volt, így lendítsük előre a kezünket kb. 10 fokkal, és hirtelen állítsuk meg, miközben laza mozdulattal elengedjük a Peonza játékot.
Ne magunk felé vagy elé dobjuk a játékot, hanem kissé előre.
A Peonza „szerelése”
Több típusú Peonza játék van, mint például a Peonza Turbo Flash vagy a Penonza King Turbo, aminél külön van a zsinór, de léteznek olyanok, amelyek szétszerelhetőek és a belsejükben tárolhatjuk a hozzájuk tartozó zsinórt. Ezeket általában úgy lehet szétpattintani, hogy a játék széles részén megtalálható mélyedésekbe benyúlva kinyomjuk a fölső rész kapaszkodóit és leemeljük a tetejét. Ez után simán visszaillesztjük és pattintjuk azt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.